Pienimuotoisessa esittelyssäni mainitsen heavybändeistä saksalaisen Rammsteinin ja suomalaisen Ruoskan, mutta miksi?
Ollakseni mummoikäinen pidän tosi paljon juuri näiden bändien musiikista. Rammsteinin näin livenä Ruisrock'issa 2005 ja Ruoska oli keikalla kotikaupungissani viime syksynä. Minähän ostin heti liput sinne.
Musiikkimakuni on silti aika paljon laidasta laitaan. Kuuntelen vanhoja 70-luvun listahittejä niin kotimaisilta artisteilta kuin ulkomaisilta yhtyeiltäkin.
Kun haluan oikein kunnolla inspiroitua johonkin tehtävään, vaikkapa kirjoittamaan tarinaa, laitan Policen tai Stingin soimaan. Kylmät väreet kulkevat selkäpiissä jos laulajalla on puhdas ääni kuten TikTakin tytöillä. Sain minä joululahjaksi Nylon Beatin DVD:n sekä CD sillä kuuntelen myös heidän tuotantoaan mielelläni.
Tänä kesänä löysin itselleni ihan uuden innoittajan. En tiedä minkä kaupan muovipussi päässä olen kulkenut, kun aikaisemmin en ollut kyseistä bändiä äkännyt.
Heinäkuun 2. olin kampaajalla värjäyttämässä hiuksiani, ja tulin siinä kertoneeksi meneväni Ruisrockiin lauantaina kuuntelemaan Hanoi Rocksia, sillä kyseistä porukkaa en ollut koskaan nähnyt livenä. Kampaajani Jenni mainitsi myös tulevansa, mutta harmitteli ettei päässyt jo perjantaina sinne, sillä Amorphis esiintyisi silloin. Umpitollona kysyin bändistä lisää ja päätin kuunnella tarkasti kyseiset kaverit perjantaina. Keikka oli aivan mahtava! Tunnistin kuulleeni heidän soittamiaan kappaleita aiemminkin, en vaan tiennyt kenen esittämiä ne olivat. Seuraavana arkipäivänä kipitin levykauppaan ostamaan bändin levyjä itselleni, ja uusinta odotan ilmestyväksi.
Jaarittelen lisää kunhan pengon levykasaani taas, sieltä voi löytyä minua itseänikin yllättävää materiaalia.