Ukkokultani aika rupesi käymään pitkäksi viime viikonloppuna. Ulos ei pääse edes lintulaudoille ruokaa laittamaan, varpaat kylmettyisivät varmasti ja sandaalien pohjissa ei ole liukuesteitä, joten pystyssä pysyminenkin olisi arpapeliä.

Eipä auttanut muu kuin purkaa toimettomuus valokuvalaatikoiden sisällön järjestelyyn. Pari vuotta sitten ukkokulta siirsi kaikki meidän valokuvat kehityspusseista säilytyslaatikoihin. Urakka kesti siinäkin hommassa monta päivää, olihan kuvat saatava vuosijärjestykseen. Sen verran voimia tuo lajittelu häneltä kuitenkin vei silloin, ettei ihan heti halunnut tarttua uudelleen seuraavaan vaiheeseen ja valokuvakansioihin.

Viikon kestänyt urakka nimeltä "Valokuvat vuosilta 1994-2008 kansioihin" loppui. Minä en osallistunut tuohon sessioon muuten kuin vuodenaikoja ja kuukausia selventäen. Kamerassamme kun ei ollut kuvan päiväys mahdollisuutta silloin. Hyvin se näinkin sujui ja pieni pohtiminen on minullekin hyvää muistijumppaa.

                  

Ukkokultani työskenteli valokuvien parissa olohuoneen lattialla. Viimeiset irtokuvat ovat käsittelyssä, kaiken kaikkiaan hän laittoi vähän yli 1700 valokuvaa kansioihin. Ruokapöytään istuessaan hän hymyillen tokaisi: "Tulipahan tehtyä, mitäs sitten seuraavaksi" Silmänisku