Tähän tunikamalliin ihastuin heti ensi selailulla tyttäreni luona Hämeenlinnassa vieraillessani. Tunika oli niin erillainen niihin perinteisiin verrattuna, joten tiedustelin Piiperolta mitä mieltä hän olisi jos sellaisen hänelle neuloisin.
Eipä hän kauaa miettinyt ja niinpä lainasin Suuri Käsityölehden häneltä ja kotiin päästyäni rupesin sitä oitis neulomaan. Lehti ei tosiaankaan ollut juuri ilmestynyt vaan maaliskuun painos vuodelta 2009, ja rupesin siis vasta toukokuussa 2011 Piiperon pinaattia puikottelemaan. Sain sen kaiken alkuhässäkän jälkeen valmiiksi kesäkuuksi ja mieluiseksi heti osoittautui tuo versioni Novitan Puro Batik langasta tehtynä.

Tuon ensimmäisen Pinaatin jälkeen haaveilin kauan myös itselleni sen valmistavan, langatkin ostin Tallinnasta Karnaluksista tuota silmälläpitäen.
Tammikuun lopulla siis vihdoinkin oli itselleni tuleva työ puikoille luotuna ja into sen valmistumisesta odottavan jännittynyt.

                              
Tässä kuvassa olen jo edennyt loppusuoralle ja kaikki levennyksetkin kohdistuvat ihan oikeisiin kohtiin silmukkamerkkien ansiosta. Vielä kymmenen senttiä helmaa niin voin päätellä silmukat.

                                                                 Lankana riittoisa Vironvilla
                                                                        pyöröpuikot  5,0 mm      
                                                                        langankulutus  258g

 
                     Tällaisen tunikan kanssa voi kyllä hyvällä mielellä ystävien luona vierailla laugh

Muuten tuon Pinaattitunikan oikea nimi on Raglantunika ja sen ohje löytyy siis SuuriKäsityö lehdestä nro 3/2009 kuva sivulla 14 ja ohje s.56-57