Melkein vuoden ajan olen ollut iloisten ja kannustavien naisten neuletapaamisissa mukana. Kerran kuukaudessa me kokoonnumme neuleittemme kanssa Porin pääkirjaston kahvioon rupattelemaan ja tietenkin neulomaan, mikä neuletyö kullakin nyt mukanaan sattuu olemaan. Ristipistotöitä sekä virkkauksiakin olemme saaneet ihailla, mutta pääosin puikot suihkivat näppärästi kahvikupposten lomassa.

Alkuvuoden aikana pistäydyin Rauman tapaamisessa pari kertaa, ja yhtä leppoisa sekä iloinen meininki myös siellä oli. Huhtikuun tapaamiseen meidät porilaiset on jälleen kutsuttu mukaan, eikä taatusti sieltä voi pois jäädä.

Kaima-tyttö Tarja, joka myös meidän puuhanaisenamme tunnetaan, oli itselleen saanut perinnesukan ohjeen kansalaisopistolla kokoontuneelta ryhmältä. Tietenkin juuri tuo ohje oli minulle ihan sydämenasia - isän puolelta tulevat sukujuurenihan ovat Hiitolan pitäjästä. Ystävällisesti Tarja selvitti voiko ohjetta antaa eteenpäin ja nyt olen jo ensimmäiset Hiitola sukkani neulonut.

Ihana ohje ja vielä eri vahvuisille langoille! Nämä valmistuneet neuloin tummanharmaasta ja punaisesta 7-veljestä langasta. Pitsikuvio on ihanan joustava, vaikka varsi näyttää kapealta niin joustava se on ja sukka pysyy hyvin jalassa eikä valu "makkaralle" nilkkaan.

Kiitos tästä ohjeesta kaikille niille henkilöille, jotka sen kirjalliseen muotoon ovat rustanneet.

               

                                                        Hiitola Sukat  koko 40

                                   langankulutus: 138 g

               

                                Sukanvarsi hieman lähempää.