Siinä se joulukuu taas on hurahtanut etiäpäin siivillä. Enpä ole paljoakaan tänne omia juttujani kirjoitellut, joillekin kuitenkin käynyt kommenttia jättämässä.
                                                   2182071.jpg 
Joulukiireitä en ainakaan syytä. Joulu tuli ja nyt voin jo sanoa, että menikin ihan rauhallisissa merkeissä. Ukkokultani kanssa kahden vietimme koko joulun ja  lapset omissa kodeissaan omassa rauhassaan Raumalla ja Turussa.
Vähän haikealta tuntui joulupuuroa aattona keitellessäni, ettei puuron syöjiä olekaan kuin me kaksi. Onneksi en kuitenkaan keittänyt puuroa koko kaupunginosalle vaan meille kahdelle :)

Töihin menin aattona normaalisti klo 4.30 - 8.30 joten puuronkeiton jälkeen oli aivan pakko ottaa pienet nokoset sohvalla lastenohjelmia toisella silmällä tiiraillen. Välillä taisi muutama juttu mennä ohi korvienkin, sen verran väsynyt olin kuitenkin.
                                                     2182068.jpg
Tänä vuonna sain jälleen kunnian koristella olohuoneessa olevan joulukuusemme, ukkokultaa pyysin kuitenkin kynttilät laittamaan ensin paikoilleen.
Meillä on allergiani vuoksi ollut jo melkein kymmenen vuotta tekokuusi, enkä olen sen koomin aivastellut jouluna.
                 2182058.jpg     2182059.jpg

Joka joulu päätämme hävittää vanhoja kuusenkoristeita pois, hankkiaksemme uusia alennusmyynnistä uutta joulua varten, mutta tänä vuonna emme enää sanallakaan puhuneet asiasta.
Miksi me haluaisimme hävittää paljon muistoja sisältäviä koristeita pois vain hankkiaksemme uusia, joista ei kuitenkaan tulvi mieleen aikaisemmat joulut. Joulut jolloin lapsemme itse koristelivat kuusen, laittoivat tontut ikkunalaudoille ja enkelit pikkupöydille tai kuusenoksalle keikkumaan.

   2182064.jpg    2182065.jpg
          Enpä muista kumpi lapsistamme on tehnyt nämä kuusenoksalle asettamani koristeet ja milloin!

            Muoks 3.1.09:  Tommi on tehnyt huopatyöt joskus vuonna 1992 koulussa, eikä valitettavasti
                                     muistanut juutti-puunaama tonttujen valmistumisaikaa itsekään.

Tämä ja tulevat joulumme ovat nyt ajan tuomien muistojen kultaamaa. Lapsemme ovat sen meille tuoneet ja heidän ollessaan toisaalla joulua viettämässä ovat heidän askartelunsa ilostuttamassa meidän jouluamme ainakin kuusen koristeina.

                                              2182070.jpg
                                          Takana olevan tontun olen saanut sedältäni
                                   joskus 60-luvulla ja etualalla olevan on
                                                        Pia askarrellut.

Otsikon mukaan meille tulee joulu jälleen ja lapset kotiin juhlimaan joulua vain viikon joulun jälkeen!