Luonnonväreillä värjätyt neulelangat ovat aina miellyttäneet minua. Värien maanläheisyys ja toisiinsa sopivuus tasaisessa neulepinnassakin on jo antanut lämmintä hehkua neuleisiin.

                    

                                  Eeviksen langat

Onneksi on olemassa ystäviä, jotka osaavat ja haluavat jakaa taitoaan myös tällaiselle asiasta kiinnostuneelle, mutta aralle yksin kokeilemaan ryhtyvälle 'alkemistille'

Viime syksystä asti - aina tasaisin väliajoin haikailimme ystäväni Mirjan kanssa luonnonväreillä värjättyjen neulelankojen lämpimiä värisävyjä. Haaveena joskus itsekin kokeilla miten kaikki oikein tapahtuu, ja tänään se päivä koitti!

Aamusella kymmenen aikaan saavuimme lämpenemässä olevien väripatojen pihaan - nokkonen muhi kuumassa poreilevassa vedessä odottaen siivilöimistä lankavärjäystä varten.

             

                                       Mirjan langat

Reipas tutorimme oli aamutuimaan kerännyt tuoretta värjäysmateriaalia lähipientareelta ja ensimmäinen keitos oli valmiina.

Kaikenkaikkiaan liemiä porisi kattiloissa neljää eri väriä varten. Langanlaadusta riippuen saimme myös eri vivahteita jokainen omiin värjättäviin lankoihin.

             

                                          Minun lankani

              värit vas: nokkonen (lankana valkoinen novita wool)

                             koivu (lankana tennessee puuvillasekoite)

                             suopursu (lankana tennessee puuvillasekoite)

                             kokenilli (lankana tennessee puuvillasekoite)

                             kokenilli (lankana novita wool)

Tämänpäiväinen värjäysrupeama ei varmaankaan jää viimeiseksi. Haastavaa ja inspiroivaa, sekä jännittävää seurattavaa riittää koko operaation ajaksi!

Muoks 29.6.2011 klo 7.40

Kiitos kommenteista teille uskollisille blogissani piipahtaville :)

Ajattelin tähän Piiperolle vielä vähän lisäinformaatiota antaa.

Ensinnäkin mun Puuvillaani tarttui tuo suopursu todella vaaleana, joten se ei erotu tuolta keltaisen puuvillan viereltä hyvin. Tuli ihan vaalean-beigeä lankaa.

Kokenillia käytimme jauhettuna ja se on viikunakaktuksella elävä kilpikirva, jota intiaanitkin ovat käyttäneet tekstiilien ja lankojen värjäyksessä.

Eeva-Liisa alias Eevis muuten oli meidän opettajamme - ihminen isolla I:llä - henkilö, jolla riittää kärsivällisyyttä meitä niin monissa kädentaidonosa-alueissa opastaa.