No,tulihan myös minun tuolla Tampereen kädentaidonmessuilla perjantaina taaperreltua.
Viime vuonna olimme tyttäreni kanssa lauantaina ja jo silloin päätimme lähteä vuoden 2008 messuille perjantaina, ihan jo väkipaljouden ja messuesittelijöiden aktiivisuuden vuoksi.
Siispä aamulla kuudelta ylös, pikainen aamupala ja kuteet niskaan sekä eväät laukkuun ja kohti rautatieasemaa.

Edellisvuoteen verrattuna, ostimme messujen pääsyliputkin ennakkoon jo torstaina säästyäksemme jonottamisesta lippuluukulle. Suosittelen lämpimästi ja käytän jatkossakin tätä systeemiä!
Niinpä niin, juna saapui Tampereelle klo 8.50 ja käveltyämme keskustorille menimme yhdeksältä avattuun Subway pikaravintolaan syömään. Tämä oli myös ennakolta sovittu juttu, jotta itse messuilla ei tulisi heti hirveä nälkä.

Bussilla, vai oliko se nyssellä, saavuimme Pirkkahalliin varttia vaille 11 ja narikan jälkeen jonottamaan ovien aukeamista. Yllättävän rauhallisesti keskenään keskustelevaa joukkoa katsellessani, etsin tuttuja kasvoja kuitenkaan löytämättä. Sellaisessa väkimäärässä onkin aivan sattumaa jos jonkun tutun tapaa, mutta päivän kuluessa näin kuitenkin kävi.

Ensimmäinen tuttu kasvo käveli ohitsemme kun jonotimme kahvi- ja teekupposta. Heinäkuun blogitapaamisessa tapaamani Triin käveli hymyillen ohi. Taisimme molemmat hieman tahoillamme pohtia, että jotain tuttua noissa hymyilevissä kasvoissa on, mutta vasta tilanteen ohi mentyä minulle välähti nimi kasvoille :) Sellaista sattuu!

Kahvipöydässä istuessamme tytärtäni moikkasi Tampereen blogipikkujouluista tutuksi tullut askartelija. Nimeä en tietenkään muista. Hetken kierreltyämme ja ostoksia tehtyämme törmäsimme ystäväämme vuosien takaa. Eeva-Liisa pöllähti kuin puun takaa viereemme. Kerroimme löydöistämme ja suunnitelmistamme mitä vielä tarvitsisi hankkia. Messubudjetti rupesi jo kuitenkin olemaan melkein finaalissa, joten vain tarkan harkinnan jälkeen seuraavat ostokset oli tehtävä.

Lähtiessämme viimeisiä kierroksia tekemään, törmäsimme vielä entiseen työkaveriini Juhaan, joka oli messuille tullut rentoutumaan vaimonsa ja kummityttönsä kanssa.
Yllättävissä paikoissa voikin tavata yllättäviä ihmisiä!

Mukava oli kierrellä ja katsella idearikkaiden kädentaitajien tekemiä tuotteita. Enkä ollenkaan tuhlannut olemattomaan senttejäni. Vain tarpeellista tuli hankittua!

                2072091.jpg
                          leimasimia: Paprus ja Keijukammari
                2072092.jpg
                    korttiaskarteluun tarpeellista: Keijukammari
                2072093.jpg Ei mitään tietoa mitä neulon tästä
                              100% villalankaa: Priima Wool
                2072094.jpg Tästä tulee sukat Pialle
                               Step-sukkalankaa: Käsityökori
                         2072095.jpg Tämä oli tuliainen ukko-kullalleni
                                tikkuaskiteline: Jari Salminen
                         2072096.jpg Työpöydällä oleva kauhapiika sai kaverin
                            kattilan kansirenki: Ari Markkola

Tässäpä tämä messumuistelu sitten olikin. Nyt vain kerätään voimia seuraaville messuille, eipä tiedä vaikka tässä vuoden aikana löytyisi jopa uusi harrastuskin!