Näin myös tälle ainakin viisi vuotta sitten hankkimalleni villapaita-langalle kävi.

                   

Olen aina pitänyt punaisesta väristä ja tämä Novitan Isovelilanka huuteli minulle marketin lankahyllyltä kovaan ääneen, samalla vihjaillen miten ihanan lämmin ja pehmoinen neule langasta syntyisi.

Tietenkin tuota lankaa oli heti ostettava ja ruvettava kotona villapaitaa neulomaan. Jälleen kerran kävi kuitenkin niin, että puserosta tuli ihan susi. Aivan liian löysä sekä hervottoman löllöt hihat, eikä kaula-aukkokaan miellyttänyt. Joten nakkasin tekeleeni vaatekaapin ylähyllylle odottamaan inspiraatiota. Parinpäivän mietiskelyn jälkeen purin koko neuletyön kerille, ja säilöin lempivärini lankakorin uumeniin.

Nyt kun tuo lanka muistui jälleen mieleeni, ja eri neuleblogeissa seikkaillessani löysin pipoja neulottuna juuri Isovelilangasta, päätin pipoksi muuttaa epäonnistuneen paidan mä.

                        

                                Isotupsuinen naisten pipo

                                neuleohje: Novita klubi

                                     puikot: 5,0 mm

                                  langankulutus: 99 g

                         

                                Pikkutupsuinen naisten pipo

                       neuleohje: Pihla-pipo Sisko neuloo blogista

                                        puikot: 5,0 mm

                                    langankulutus: 86 g

Pakkaspäivät ja länsirannikon hyiset tuulet, sai tämäkin vuosia säilötty ja säilynyt, kertaalleen villapaidaksi neulottu lanka uuden elämän. Koekäytössä - sisätiloissa kylläkin - pysyivät pipot hyvin päässä, eikä resorikaan kiristänyt. Siispä kepeästi ulkoilemaan, sillä päätä ei enää palele!

 

Muoks 31.1.2012 klo 12.23     Pipo-ohjeiden löytöpaikat lisätty, ei linkitetty