Eilen oli sitten mökkiläisten kesän viimeinen viikonloppu, mutta valitettavasti se pauke ja räime on koko viikon kuulunut myös täällä maakrapujen asuntoalueillakin. Mielestäni tuollainen ei asutuskeskuksiin pesiytynyt juhlinta oikein ole asiallista juhlintaa, mökkikauden päättäjäiset olkoon juuri mökkiläisten vietettävissä ja heidän omilla mökeillään. Kyllä vuodenvaihtuminen saisi riittää ilotulitteille kaupungeissa!

Me kyllä ukkokultani ja ystäväni Mirjan sekä Tuomon kanssa otimme osaa mökkiläisten juhlintaan rauhallisemmin ilman paukun paukkua. Kadullamme paukkui ihan riittävästi ilman meitäkin.

Kutsuimme vieraamme paistamaan ja maistamaan oikein avotuligrillissä ruskistettuja grillimakkaroita illan hämyyn, joka kylläkin melko nopeasti pimeni yöksi.

Kyytipojaksi makkaralle oli päärynäsiideriä naisille ja tölkkiolutta miehille. Voi, että se makkara saattoikin maistua hyvälle tummuvassa illassa. Mirjan tuoma kuohari skoolattiin kimpassa ja kynttilät paloivat lyhdyissä luoden lisää tunnelmaa iltaan.

Miten mukavaa olikaan rupatella terassilla päivävarjon alla kaikenmaailman asioista, olivatpa ne sitten lapsiin liittyviä tai minun ja Mirjan yhteisiä tempauksia. Niitähän myös tänäkin kesänä on kummasti kertynyt

Puolenyön aikoihin oli kuitenkin jo pakko ruveta kömpimään sisälle ja nukkumaan, vaikka lämmin ilma vielä houkutteli ulkona olemaankin.

Ihanaa oli istua iltaa ulkona vain kynttilöiden liekkien lepattaessa ja mukavien naapureiden kanssa jutellen. Hyvää alkavaa syyskuuta kaikille!