Eilen siis elokuun viimeisenä perjantaina lähdin kiertelemään parilla kirpparilla. Onneksi Mirja ystäväni lähti kaveriksi mukaan, on vain paljon mukavampaa kierrellä kaverin kanssa. Toisaalta me olemme sanattomasti myös sopineet vähän kontrolloida toistemme ostohalukkuutta, etenkin käsilaukkujen suhteen ;)
Tällä kertaa Mirja esitti kyllä niin hyvät perustelut laukku hankinnalleen, etten voinut evätä sitä häneltä. Käsilaukku oli niin "ei Mirjan värinen" joten läpi meni ja hän sai ostaa sen sankojen jatkokäyttöä varten!
Olinhan minäkin tiistaina ostanut samasta syystä itselleni käsilaukun ;)

Ensimmäinen kirppari oli minulle aivan uusi tutustumiskohde ihan keskustassa. Vaikka se on toiminut siinä paikassa jo useamman kk:n, en ollut siellä aikaisemmin käynyt. Auton jätimme ½ tunnin kiekkopaikalle ja melkolailla pikaisesti kiersimme puolet hyllyistä läpi. Tuottihan se silti hyviä löytöjä meille molemmille.
Ostin hyväkuntoisen puolipitkän kotimaisen nahkatakin itselleni 15 € ja Mirja kauniin ohuesta villakankaasta tehdyn A-mallisen takin 5 € sekä sen käsilaukun kahvoineen parilla eurolla.
Eurolla ostin vielä hyväkuntoisen puuvillamaton vaikka eteiseen laitettavaksi.

Puolet jäi siis kiertämättä eli seuraavaan kertaan, mutta ensikäynti kuitenkin oli positiivinen ja hinta-laatu suhde kohdallaan myyjien hinnoittelemissa tavaroissa. Ainahan silti löytyy ylilyöntejä hinnoissa, tarkkana siis kannattaa olla.

Seuraavaksi porhalsimmekin kohti kaupunginrajaa ja siellä olevaa kirpputoria. Olemme useasti löytäneet sieltä todella edullisiksi hinnoiteltuja tavaroita ja vaatteita, niin nytkin.
Itselläni oli kuin olikin korttiaskartelussa käytettäviä nappeja, nauhoja, postimerkkejä tms. hakusessa.

                              1864115.jpg
                                  satukirja, kaksi nappipussia ja postimerkkejä
                                                       yhteensä 2,70 €

Itselleni malliksi ja käyttöön ostin nämä kynsikäs-lapaset. Aivan ihanat värit ja kaunis yksinkertainen kuvioneule.

                                       1863013.jpg
                                       kynsikäs-lapaset ohuesta villalangasta
                                                             hinta 1 €

Ristipistopakkauksia olen aikaisemminkin tältä kirpputorilta ostanut, enkä tälläkään kertaa tehnyt poikkeusta. Kuva kylläkään ei ole kovin hyvä, mutta kyllä siitä selvää saa.

                                      1864113.jpg
                                              pikkuinen ristipistotyö 2 €        

Varsinaisesti en keräile teepannuja, mutta muuten niin aneemisen valkoiseen keittiööni saan edes vähän väriä ainakin tällä hankinnallani. Tämän sijoitan keittiökaapiston päälle väripilkuksi.

                               1863020.jpg
                                                           teepannu 2 €

Varmaan kaikilla meillä joskus käy sellaisia vieraita, jotka juovat kahvia "vain puoli kuppia, kiitos"
Tulevaisuudessa ratkaisen oman mittaongelmani kattamalla huumorintajuiselle vieraalleni tämän kupin:

                              1864108.jpg
                                                  puolikas-kuppipari 1 €

Kirpparilla käydessäni en silti saa unohtaa ukko-kultaani ja hänen keräilykohdettaan. Kesästä 1996 asti on hän kerännyt löylymittareita saunamme seinille. Tällä hetkellä ne on otettu pois sieltä, koska pari kesää sitten teimme piharivissä ulkovuoriremonttia ja varjelimme niitä rikkoutumiselta poistamalla ne seinältä. Saunaremontti on listalla muutaman vuoden sisällä, joten ei niitä kannata seinille takaisin ripustaa ennen sitä. Ainoa kriteeri löylymittarin ostolle kirpparilta on, että siinä on ehjä nestepatsas tai osoitin on paikoillaan. Ihan sama mitä lämpötilaa se näyttää, kunhan jotain näyttää. Lasketaan vaikka keskiarvo kaikkien mittareiden lukemista, kyllä silloin joku lämpötila saunalle saadaan :)

En tiedä kuinka mones mittari tämä ukko-kullallani on, mutta veikkaan jotain 90 pintaan!
                            1863017.jpg
                                                      löylymittari 2 €

Kaiken kaikkiaan, ei meidän perjantai-iltapäivä mennyt ollenkaan harakoille. Saimme molemmat rupatella, puhua murheet pois mieltä kaivamasta ja nauraa ostosvalintoja tehdessä.
Kaikkein mukavinta on kun vaatetta sovittaessa on näkevä ja mielipiteen lausuva peili mukana. Auttaa muuten kummasti ostospäätökseen!