Tänään on taas sellainen sukkela päivä. Kaikki sujui aamulla töissäkin kuin tanssi. Enkä ollut kotiin tultuanikaan sen kummallisemmin väsynyt, mitä nyt sen normaalin aamuyö-heräämisen verran. Päivänokosiakaan en ottanut, vaan rupesin keskeneräisiä käsitöitäni tekemään.
Ehdottomasti tärkein valmistettava työ oli teepannun myssy.

Sain ukkokullaltani sievän ja näppärän haudutusteepannun äitienpäivänä lahjaksi. Leikkisästi lahjan antaessaan hän kyllä muistutti minua etten ole hänen äitinsä, mutta halusi silti minulle lahjan antaa.
Teepannu on silti tarpeellinen minulle, sillä tyttäreni juo ainoastaan teetä ja joskus on ihan kiva itselleenkin hauduttaa yrttiteetä.

Idea pannumyssyyn lähti kuitenkin vasta sen jälkeen kun poikani antoi oman lahjansa minulle. Hän oli ostanut kaksi kerää Novitan Valo-Ville lankaa. Kehoitti käyttämään langat johonkin itselleni tärkeään neuleeseen, vaikka pipoon tai kaulahuiviin. Minäpä teinkin myssyn, mutta teepannulleni! Vielä ihan oman ohjeeni mukaan.
Neuloin novitan nallelangasta myssyn ja silmukoita jäljentäen kuvioin kirkkaita lepakoita siihen. Joten äitienpäivän lankalahja tuli osittain käytettyä. Jotenkin oli aivan luontevaa kirjoa lepakoita poikani antamasta langasta, sillä hänellä on omassa asunnossaan itse maalaamiaan lepakoita seinillä. Ja keittokomeron ikkunassa musta äidin ruutuvirkkauksella virkkaama lepakkoverho.

                         928270.jpg

                                                                 928268.jpg