Parina päivänä on meilläkin satanut lunta, ja ihan maahan asti. Ei tullut tuulen tuiskulla vaan ihan hiljalleen leijaili pikkuruisia lumihiutaleita.

Jo illalla ihailin maiseman muutumista ruskeasta puhtaan valkoiseksi ja töihin lähtiessäni olin pirteä kuin pakkasen purema porkkana. Tuo vertauskuva ei taida tehdä porkkanasta pirteää kuin siihen asti kunnes jäinen rakenne solukoissa sulaa, mutta -anyway- tunsin itseni tosi heränneeksi tähän päivään.

Ihan pakko oli kuitenkin kuvata lumipeitteistä pihaamme puineen ja muita hökötyksiä, joita nyt silmää sattui viehättämään. Vertailun vuoksi tässä ensin pari kuvaa ukkokullan pakkaskaudella urakoimia jäälyhtyjä. Ne kyllä sulivat vesisateessa aikas nopsaan, joten niitä ei ole enää.

jäälyhty kukkapadassa

jäälyhty salamalla ja ilman kuvattuna 4.1.2009

Tässä aamulla kuvaamani lumivaippainen omenapuu, eikä tuo kuvaustaitoni ole mitenkään hääppönen. Onneksi en sentään pelkkää taivasta kuvannut.

oikealla oleva "ufo" on puutarhakalusto talvisuojattuna

tuulikellokin oli saanut lunta suojakseen

kirveenterotus ei taida luonata, liian tyyni ilma

 

Tällainen valoisa luonto piristää kummasti ihmisten mielialaa. On se hyvä kun meillä on neljä vuodenaikaa ja vielä näinkin selkeästi toisistaan erottuvat.

 

- Tarja -