Kauan olen ihaillut tätä kahden langan pintaneuletta. Se näyttää ja tuntuu niin ihanan paksulta ja lämpimältä. Selailin eri neulesivuja ja ullaneuleen ullakolta löysin näiden perinnelapasten ohjeen. Lapasia olen myös nähnyt myynnissä joulumyyjäisissä, mutta en vain ole tohtinut niitä pelkän tutkivan / opettelevan silmän vuoksi ostaa.
Uusimmassa Novitan lehdessä oli myös tuolla neulemallilla neulottu miesten villatakki. Siitä tuli heti nostalgiset muistot mieleen ja etenkin 60-luku sekä TV-sarja Heikki ja Kaija. Heikillä kun muistaakseni oli juuri sellainen neuletakki. Voi olla, että muistini pettää tässä kohdassa ja se takki olikin naapurin Siilas-sedällä ollessani pikkutyttö.
Ihanaa on kuitenkin huomata kuinka paljon arvostetaan jo aikoja sitten "keksittyjen" erilaisten pinta- sekä kirjoneuleiden uudelleen tuomista uusille neulojille. Minunkaan mummoni kun ei ehtinyt neuvoa niitä kaikkia osaamisiaan, mutta luovan hulluuden sai iskostettua minuun sekä uskalluksen aina kokeilla jotain uutta ja haastavaa.
Tässä nyt viikonloppuna valmistuneet lapaset komeilevat.

                                                1208012.jpg
                                                               Lankoina Novita 7-veljestä
                                                                musta ja luonnonvalkoinen